Kulturni dom Metlika, 7.2.2020

 

V petek, 7. februarja 2020, je v metliškem kulturnem domu potekala osrednja občinska prireditev ob 8. februarju, slovenskem kulturnem prazniku. Slavnostna govornica na prireditvi je bila Marta Strahinić, direktorica Ljudske knjižnice Metlika in predsednica prireditvenega odbora metliških mednarodnih poletnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad. 

Kulturni program so sooblikovali tamburaši Metliške folklorne skupine Ivan Navratil, tudi tokrat pa so bila podeljena občinska priznanja za dosežke na področju kulture. Priznanja sta podelila župan Darko Zevnik in Anica Kopinič, predsednica Komisije za podeljevanje Ganglovih priznanj in plaket. Ganglova priznanja so prejeli Nikola Kekić, in sicer za avtobiografski roman Rak'n'roll, Metliška folklorna skupina Ivan Navratil, in sicer za prireditev »Ki ni zá to, naj od stráni gleda« ter snovalci muzikala Harry Potter in ognjeni kelih, in sicer za dramsko in glasbeno ustvarjalnost Harry Potter in ognjeni kelih. Ganglova plaketa Občine Metlika je bila podeljena Mestni godbi Metlika, in sicer za 170 let delovanja. 

Po osrednji občinski slovesnosti je Darko Zevnik, župan Občine Metlika, v prostorih Galerije Kambič pripravil še tradicionalni sprejem delavcev v kulturi, ustvarjalcev in poustvarjalcev v občini Metlika. (besedilo: Občina Metlika)

 

  • Privzeto
  • Naslov
  • Datum